flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Запоріжжі розпочав роботу семінар для голів судів

23 жовтня 2018, 16:03

23 жовтня 2018 року в Запоріжжі розпочав роботу семінар «Роль голови суду у забезпеченні внутрішньої незалежності суддів». В семінарі беруть участь Валентина Данішевська, Голова Верховного Суду, Валерій Бєлка, голова Запорізького апеляційного суду, Олександр Мартиненко, директор Дніпропетровського регіонального відділення Національної школи суддів України, Роберт Батман, голова Апеляційного суду провінції Британська Колумбія, Канада, очільник судової влади провінції, Дональд Чіассон, директор з правових та навчених питань Групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту, Ірина Бєлікова, начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Запорізькій області, голови місцевих загальних судів Запорізької області.

 

Метою семінару є надання учасникам необхідних навичок та знань щодо захисту та забезпечення суддівської незалежності. Під час семінару голови судів обговорять практичні аспекти застосування принципу внутрішньої незалежності суддів.

З вітальною промовою до учасників семінару звернулася Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, яка відзначила, що учасники семінару беруть участь у важливій роботі – впровадженні судової реформ, і їх завдання – рухатися уперед на обраному шляху. Зазначила, що для суддів надзвичайно важливо працювати над собою, і насамперед це важливо для голів судів, які мають змінюватися самі та заохочувати до змін суддів. Наголосила на тому, що незалежність надається судді для того, щоб він гідно виконував свої професійні обов’язки.

Також з привітаннями до учасників семінару звернулися:

Голова Запорізького апеляційного суду Валерій Бєлка, який зазначив, що семінар має сприяти згуртуванню зусиль у забезпеченні суддівської незалежності та висловив сподівання, що професіоналізм та досвід учасників призведуть до результативного обговорення ролі голови суду у забезпеченні суддівської незалежності.

Роберт Бауман, голова Апеляційного суду провінції Британська Колумбія, Канада, який висловив задоволення що він знову має задоволення працювати з українськими суддями та зазначив, що між українськими таа канадськими суддями є багато спільного, тому для суддів дуже важливо обмінюватися досвідом заради утвердження суддівської незалежності.

Дональд Чіассон, директор з правових та навчальних питань Групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту, який відмітив, що він дуже радий відвідати Запорізький край та закликав усіх присутніх до співпраці заради утвердження суддівської незалежності.

В результаті участі в даному семінарі голови судів зможуть визначити ризики суддівської незалежності та справлятися з ними; краще розуміти роль голови суду у забезпеченні суддівської незалежності всередині їх судів та краще виконувати цю функцію; спілкуватися із суддями суду у спосіб, який не зазіхає на їх суддівську незалежність; створювати в суді атмосферу, яка буде сприяти забезпеченню суддівської незалежності; надавати суддям підтримку у забезпеченні їх суддівської незалежності.

Захід  проводиться в рамках українсько-канадського Проекту підтримки  судової реформи в Україні.